Beste reistijd Kenia

De beste reistijd naar Kenia is een zeer complex geval omdat het klimaat van de kust en het binnenland erg verschillend zijn van elkaar. Echter zijn de seizoenen waar er hevige regenval is wel gelijk. Aan de kust is deze periode minder heftig en is het hier best uit te houden. Het ligt dus aan het type vakantie in welke periode Kenia op z'n best is.

Weer & Klimaat Kenia


Het Afrikaanse land wordt elk jaar geteisterd door een tweetal regenseizoenen die er voor zorgen dat het diepe binnenland erg slecht bereikbaar wordt. De wegen naar deze kleine dorpjes veranderen in modderpoelen en alleen met een jeep kom je dan nog op bestemming. Als rondreizer heeft u hier niet veel belang in dus aan te raden is om buiten de regenseizoenen een trip te gaan maken naar Kenia. Zodoende kan je ook op safari in een van de Nationale Parken die het land telt en op zoek gaan naar de echte schoonheid van dit Afrikaanse land.

De 'trekpleister' van Kenia


Gedurende het jaar trekken bepaalde dieren in Kenia naar warmere gelegen gebieden en waar meer voeding is en dit proces wordt jaarlijks bekeken door een groot aantal toeristen. Dit massale verhuisproces trekt jaarlijks dieren als gnoe's, gazelle's en zebra's aan om op zoek naar voedselrijke grond. Degene die graag dit proces altijd verstoren zijn de vleeseters in de omgeving. Deze willen graag een hapje eten en op deze manier kan je als toerist zowel de massale trek zien als de jacht op de planteneters.

Weertabel Kenia

Meer informatie over neerslag in Kenia vindt u in de weertabel hieronder.
JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
 
  
 
  Droge periode Kenia
 Natte periode Kenia

Copyright 2010 RondreisKenia | Links | Algemene Voorwarden

Top aanbiedingen

1
8 Daagse rondreis door Kenia € 1.626,00 Meer informatie
2
21 Daagse rondreis door Kenia € 3.995,00 Meer informatie
3
0 Daagse rondreis door Kenia € 4.085,00 Meer informatie

Bekijk alle rondreis aanbiedingen

Het weer in Kenia

De tijd in Kenia: 20:57:22

Al in Kenia geweest?

Bent u al in Kenia geweest? Stuur dan nu uw reisverslag naar ons toe, wij zullen deze dan op de website zetten.
Stuur reisverslag in...

Goed voorbereid naar Kenia? Kijk op: Careplus